divendres, 27 de gener del 2012

Aquesta fantàstica samarreta l'ha dissenyada l'estudi Qüestions. Qui formen Qüestions? Doncs el meu germà, Xavi Simó, dissenyador gràfic, i la seva dona, Tina Vallès, correctora, traductora i escriptora. Aquesta és la història de la samarreta tal qual l'expliquen ells:

La història de la samarreta de #CosesBonesGratis

Un bon dia, la Marta Ortells (subtituladora i fotògrafa) escriu un tweet que diu: "Encara queden coses bones gratis" i la Tina Vallès (escriptora i traductora) li respon: "D'aquesta frase se n'hauria de fer una samarreta", i la Marta va respondre amb un "en prenc nota" que anava de debò. Aquesta és la llavor del que després ha estat #CosesBonesGratis.

Van passar els dies, les setmanes i potser fins i tot un parell de mesos i un dia la Marta escriu a la Tina i al Xavi Simó (dissenyador gràfic) i els recorda que tenen un projecte pendent, si els ve de gust. La samarreta amb la frase "Encara queden coses bones gratis". El Xavi i la Tina s'entusiasmen amb la idea i la Marta estrena el hashtag #CosesBonesGratis i anima la gent a fer una llista, via Twitter, de totes les coses bones gratis que tenim.

I el Xavi s'encarrega de fer el disseny de la samarreta mentre la Marta i la Tina li van dient "posa això aquí" i "treu això d'allà" i ell fa i desfà fins que el disseny de la samarreta ens agrada als tres.

Paral·lelament, la Marta busca una empresa que estampi samarretes i s'animi a estampar-ne cinc amb el nostre disseny , i a Twitter troba a @camisetasinfo diu que passat festes tindrem les cinc samarretes estampades: una per a la Marta, una per a la Tina, una per al Xavi i dues per una sorpresa tuitera.

I en ple Nadal, el Twitter va ple de #CosesBonesGratis, i la Marta informa que per a tots els que hagin "donat vida" a aquest hashtag hi haurà una sorpresa. I el hashtag creix i creix: #CosesBonesGratis, encara avui!

I abans que s'acabi el gener, arriba la sorpresa: es farà el sorteig de les dues samarretes, i si de retruc de tot això algú altre vol una samarreta #CosesBonesGratis, ja en parlarem, que encara acabarem fent negoci els quatre implicats en aquest Projecte Bo i Gratis: Marta Ortells (www.martaortells.com, www.maduixaaaa.net), Xavi Simó i Tina Vallès (http://www.questions.cat) i www.camisetas.info.




Esta fantástica camiseta la ha diseñado el estudio Qüestions. ¿Quienes forman Qüestions? Mi hermano, Xavi Simó, diseñador gráfico, y su mujer, Tina Vallès, correctora, traductora y escritora. Esta es la historia de la camiseta tal cual la explican ellos:

La historia de la camiseta de #CosesBonesGratis

Un buen día Marta Ortells (subtituladora y fotógrafa) escribe un tuit que dice: "Aún quedan cosas buenas gratis" y Tina Vallès (escritora y traductora) le responde: "De esta frase se debería hacer una camiseta", y Marta respondió con un “tomo nota "que iba completamente en serio. Esto fue la semilla de lo que después se ha convertido en el hashtag #CosesBonesGratis en twitter.

Pasaron los días, las semanas e incluso un par de meses, y un día Marta escribe a Tina y a Xavi Simó (diseñador gráfico) y les recuerda que tienen un proyecto pendiente de realizar, si les apetece: la camiseta con la frase "Encara queden coses bones gratis” (“Aún quedan cosas buenas gratis"). Xavi y Tina se entusiasman con la idea y Marta estrena el hashtag #CosesBonesGratis y anima la gente a hacer una lista, vía Twitter, de todas las cosas buenas gratis que podemos disfrutar.

Xavi se encarga de hacer el diseño de la camiseta mientras Marta y Tina le van diciendo "pon esto aquí" y "quita esto de allá", y él hace y deshace hasta que el diseño de la camiseta nos gusta a los tres.

Paralelamente, Marta busca una empresa que estampe camisetas y se anime a estampar cinco con nuestro diseño, y en Twitter encuentra a @camisetasinfo que nos dice que, pasadas las fiestas de Navidad, tendremos las cinco camisetas estampadas: una para Marta, una para Tina, una para Xavi y dos para una sorpresa tuitera.

Y en plena Navidad, el Twitter va lleno de #CosesBonesGratis, y la Marta informa a que, para todos los que han "dado vida", a este hashtag habrá una sorpresa. ¡Y el hashtag #CosesBonesGratis sigue creciendo a día de hoy!

Antes de que se acabe enero, llegará la sorpresa: se sortearán dos camisetas entre los participantes, y si, de rebote de todo esto, alguien quiere una camiseta #CosesBonesGratis, ya hablaremos, que aún acabaremos haciendo negocio los cuatro implicados en este Proyecto Bueno y Gratis: Marta Ortells (www.martaortells.com, www.maduixaaaa.net), Xavi Simó i Tina Vallès (http://www.questions.cat) i www.camisetas.info.

4 comentaris:

xavi ha dit...

Gràcies, brother!
Que el teu germà, fantàstic il·lustrador infantil, ens faci promo http://ves.cat/a45O són #cosesbonesgratis @tinavalles_ @martaortells

Qui vulgui encara té temps de participar fins dimarts 31. En aquest enllaç:
https://twitter.com/#!/search/realtime/%23cosesbonesgratis

tina vallès ha dit...

oh, gràcies!

elbonjan ha dit...

Jo en vull una, com he de fer-ho?

Carme Sala ha dit...

M'ho apunto! Un bon lema i una samarreta ben xula! :-)